Wáli István Református Cigány Szakkollégium (WISZ) Bálja – Hagyományok és Vidámság

2024. szeptember 27.

A Wáli István Református Cigány Szakkollégium (WISZ) idei bálja fergeteges hangulatban zajlott, gazdag programokkal és színes eseményekkel teli este volt. A rendezvény nemcsak a szakkollégium hallgatóinak, hanem az egész közösség számára emlékezetes élményt nyújtott.

 

Elsősök Eskütétele:

 

A bál egyik legünnepélyesebb pillanata az elsős hallgatók eskütétele volt. A hagyományos ceremónia során a diákok ünnepélyesen megfogadták, hogy tiszteletben tartják a közösség értékeit, elkötelezetten dolgoznak tanulmányaikban, és aktív részesei lesznek a szakkollégium életének. Az eskü egy fontos mérföldkő az új hallgatók számára, akik most hivatalosan is a WISZ családjának tagjaivá váltak.

 

 

 

Kvíz – A Tudás Próbája

 

A bál folytatásában a résztvevők egy szórakoztató és izgalmas kvízben mérték össze tudásukat. A kérdések széleskörűek voltak, a szakkollégiumi élet mindennapjaitól kezdve a kultúra és történelem témaköréig. A játékos versengés jó hangulatot teremtett, és a résztvevők élvezték a barátságos vetélkedést.

 

 

Játékok és Szórakozás

 

A bál nemcsak a komoly pillanatokra koncentrált, hanem rengeteg szórakoztató játék is színesítette az estét. Az alábbi játékok biztosították a jókedvet:

 

 

 

 

1. Pletyka

A játékban az első játékos suttogva elmond egy rövid üzenetet a mellette lévőnek, aki továbbadja azt a következő személynek. Ez így folytatódik, amíg az utolsó játékoshoz ér. Az utolsó játékos hangosan elmondja, mit hallott, majd összehasonlítják az eredeti üzenettel, ami általában torzult és humoros lesz a sok átadás során.

 

2. Süket-néma

Ez a játék a kommunikációra és gyors gondolkodásra épített, ahol a résztvevők különböző témákról kellett minél több dolgot elmondaniuk rövid idő alatt.

 

3. Viccmondás

A bál egyik legderűsebb eleme volt a viccmondás, ahol a résztvevők megmutathatták humorérzéküket és kreativitásukat, miközben egymást szórakoztatták.

 

4. Karaoke

Az est végén a bálozók együtt énekeltek a karaoke alatt, ahol népszerű slágerek csendültek fel. A közös éneklés és tánc remek alkalmat adott arra, hogy a hallgatók még közelebb kerüljenek egymáshoz.

 

 

 

A Wáli István Református Cigány Szakkollégium bálja idén is sikeresen összehozta a közösséget, miközben vidám és felejthetetlen pillanatokkal ajándékozta meg a résztvevőket. Az esemény nemcsak szórakozást kínált, hanem lehetőséget adott arra is, hogy a hallgatók erősítsék egymás közötti kapcsolataikat, és még jobban összekovácsolódjanak a szakkollégium értékrendje mentén.

 

 

Szöveg: Pinte Zsófia

Fotók: Mózes Áron, Rácz Dávid

Plakát: Orsós Daniella

 

 

 

Partnerek