Nemzeti Tehetség Program keretében szervezett képzéseink

2024. április 28.

A 2023-2024-es tanév tavaszi szemeszterben a Nemzeti Tehetség Program keretében két 15 órás kurzust szerveztünk hallgatóink számára. A kurzusokon való részvétel lehetőségét megnyitottuk a kollégiumban lakó nem szakkollégista hallgatók számára is.

 

 

1. Kutatásmódszertan: Dr. Mező Ferenc egyetemi docens - Eszterházy Károly Katolikus Egyetem 

A kurzussal hallgatóink tudományos kutatásait, szakdolgozataik és egyéb beadandó munkáik sikerességét szerettük volna elősegíteni. Témaköreink voltak: Hogyan készítsünk kutatási tervet? Milyen a jó hipotézis? Milyen adatgyűjtési típusokat és mintavételi eljárásokat alkalmazhatunk? Milyen etikai alapelvek mentén dolgozzunk, és melyek a tudományos publikáció szabályai? Hol tudjuk a kutatási eredményeinket nyilvánosságra hozni? A kurzus második részében mindenki választott egy egyéni kutatási témát, amelynek eredményeit prezentálták is egymásnak. 

 

Az előadás prezentációja itt érhető el!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 2. Harag, agresszió a keresztyén viselkedéskultúrában - Dr. Kis Klára, egyetemi docens, Debreceni Református Hittudományi Egyetem

 

A kurzus a „harag és agresszió” jelenségének eleve negatív megközelítésén túllépve, annak pozitív olvasatát, a benne rejlő potenciált és annak információs lehetőségeit ismertette meg. Segítséget nyújtott a hallgatóknak a hatékony konfliktuskezelés és a megbékélés konkrét útjainak megtalálásában. Olyan fontos témákat dolgoztak fel, mint az emberi agressziót magyarázó modellek, a gyermekkori sérülések, maladaptív minták, verbális agresszió, médiahatás, előítélet és kirekesztés, az agresszió tipikusan keresztyén közösségekre jellemző megjelenése, a hit és önismeret jelentősége, az erőszakmentes kommunikáció, asszertív jogok, resztoratív technikák és bibliai modellek.

 

Az előadás prezentációja itt érhető el!

 

A kurzusok megszervezését  a Nemzeti Tehetség Program keretében a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatta.

 

Támogatási összeg: 2 345 000   Ft.

 

Támogatási időszak: 2023. 09. 01 – 2024. 08. 31.

 

Pályázati azonosító: NTP – SZKOLL - 23 - 0049

 

 

Partnerek