Chill Night a Wáli István Református Cigány Szakkollégiumban – Társasjáték és közösségépítés

2024. október 9.

A Wáli István Református Cigány Szakkollégium nemcsak az oktatásban és a tudományos fejlődésben jeleskedik, hanem a közösségépítés terén is kiemelkedő szerepet játszik. Ezt a célt szolgálta legutóbbi **Chill Night** rendezvényünk, amelynek során a kollégium lakói közösen társasoztak, beszélgettek, és élvezhették egymás társaságát egy kötetlen, baráti est keretében.

 

Az esemény központi eleme a társasjátékozás volt, ami nemcsak szórakoztató elfoglaltság, hanem remek eszköz arra, hogy jobban megismerjük egymást, erősítsük a közösségi kötelékeket. Számos klasszikus és modern társasjáték került elő az este során, amelyek között mindenki megtalálta a számára legszimpatikusabbat. A stratégiai játékoktól a kreatív, gondolkodtató feladványokig, a humoros, könnyed játékoktól a csapatmunkát igénylőkig széles volt a választék.

 

A társasjátékok mellett a kötetlen beszélgetések is fontos szerepet kaptak. A kollégisták különböző élethelyzetekből érkeznek, így az ilyen alkalmak kiváló lehetőséget biztosítanak arra, hogy megosszuk egymással tapasztalatainkat, gondolatainkat. A beszélgetések gyakran mélyebb témákat is érintettek, legyen szó a tanulmányi kihívásokról, a roma kultúráról vagy éppen személyes életutakról. Ezek az esték segítenek abban, hogy valódi közösség formálódjon a szakkollégium lakói között, amelyben mindenki megtalálhatja a helyét és támogató baráti kapcsolatokat alakíthat ki.

 

A **Chill Night** nemcsak a kikapcsolódást szolgálta, hanem arra is lehetőséget adott, hogy új barátságok szövődjenek, és a közösség tagjai mélyebb kapcsolatokat építsenek egymással. Ez az alkalom ismét bizonyította, hogy a Wáli István Református Cigány Szakkollégium nemcsak a tanulmányi előmenetelért, hanem a lelki és közösségi fejlődésért is sokat tesz.

 

Az ilyen rendezvények fontossága abban rejlik, hogy a közösségi élményeken keresztül nemcsak jobban megismerjük egymást, de az együtt töltött idő, a közös élmények és nevetések segítenek abban is, hogy a hétköznapok nehézségeit könnyebben vészeljük át. A szakkollégiumban a tanulás mellett épp ilyen fontos szerepet játszik a közösségteremtés és a közös kikapcsolódás.

 

A Chill Night végére mindenki feltöltődött, és mosolyogva hagyta el a kollégiumi közösségi teret, várva a következő hasonló eseményt. A rendezvény ismét bebizonyította, hogy a szakkollégium közössége nemcsak a tanulásban, hanem a szórakozásban is összetartó és támogató.

 

 

 

Szöveg: Pinte Zsófia

Plakát: Orsós Daniella

 

 

 

 

Partnerek