Folytatódik a WISZ új hallgatóit bemutató sorozatunk: ezúttal a nyírbátori Szilágyi Dávidot, első éves turizmus-vendéglátás szakos egyetemistát ismerhetitek meg közelebbről, aki él-hal a fociért, jövőbeli tervei között pedig egy saját étterem nyitása is szerepel.
Hogyan találtál rá a WISZ-re?
A gimnáziumi osztályfőnökömtől hallottam először a szakkollégium nyújtotta lehetőségekről. A honlapot és a Facebook-bejegyzéseket böngészve nagyon megtetszett az intézmény, így nem gondolkoztam sokat, hogy adjam-e be nyáron a jelentkezésemet.
Eddig hogy tetszik?
Egyedül a szakkollégiumi hétvégéktől tartottam – no nem magam, hanem a szüleim miatt, ugyanis eddig kevés időt töltöttem tőlük távol, mostanra azonban ezt is megszokták. Nagyon hasznos dolgokat csinálunk, itt szinte repül az idő - remek lehetőségeket kapunk a szakkoliban, melyeket érdemes kihasználni. A gokartozást és a KRSZH-évnyitót például nagyon élveztem!
Ami a szakmai életet illeti?
A nyelvtanulás lehetőségét kiemelten fontosnak tartom, ez elengedhetetlen a diplomához. Már megvan az angol középfokú nyelvvizsgám, jelenleg a szakmaira gyúrok, aztán jöhet felsőfokú. Ha ezek sikerülnek, akkor a német középfokút is szeretném megszerezni.
Miért éppen a turizmus-vendéglátás érdekelt?
Az a tervem, hogy egy éttermet hozok létre, afféle családi vállalkozásként. Nyírbátor környékét egyre több cég tartja vonzónak, ezért sokan költöznek majd a városba, így lenne rá kereslet.
Hogyan tervezed a megvalósítását?
Előbb természetesen meg kell teremteni az alapokat hozzá – azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy egy kis időre külföldre menjek, és erre gyűjtsek majd.
Mivel foglalkozol szívesen szabadidődben?
Nagyon érdekel a foci, nézni és játszani egyaránt. Amióta meghallottam, hogy minden évben rendeznek focikupát a szakkolik között, azóta várom a februárt! Hála Istennek nemsokára elkezdjük a felkészülést is.
Van kedvenced?
Két csapat létezik számomra: a Barcelona és a Liverpool!
Dezső Attila
Fotó: Vargosz